ŃǺ§Č€йŦ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ŃǺ§Č€йŦ

nascent
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Bahçıvan Usulü Hindi (4 Kişilik)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
nascent
yönetici
yönetici
nascent
Cinsiyet:
Vatanını Seven Görevini En İyi Yapandı®.
Yaş : 31
Kayıt tarihi : 27/01/09
Mesaj Sayısı : 233
Nerden :
Bahçıvan Usulü Hindi (4 Kişilik) Vide
http://ultra.turkforumpro.net
MesajKonu: Bahçıvan Usulü Hindi (4 Kişilik) Bahçıvan Usulü Hindi (4 Kişilik) Icon_minitimeSalı Şub. 03, 2009 12:31 pm

Malzemeler
1 Hindi But
1 Su Bardağı Beyaz Şarap
2 Havuç
3 Çorba Kaşığı Sirke
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Salçalık Kırmızı Biber
8-12 Arpacık Soğan
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Su Bardağı Su
1 Defne Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi
Hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin. Bir kasede şarap, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün. Etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat marine edin. Salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları temizleyin. Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayın.
Eti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın. Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın. Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin. Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin. Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edin.
Eti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın. Güveci alüminyum folyo ile kaplayın. 160 dereceye ayarlı sıcak fırında 2-2.5 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bahçıvan Usulü Hindi (4 Kişilik)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ŃǺ§Č€йŦ :: Genel Forum :: Bayanlar İçin :: kadınlar için Et-Balık-Tavuk -