ŃǺ§Č€йŦ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ŃǺ§Č€йŦ

nascent
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Aşkın Doruğu (6 Kişilik)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
nascent
yönetici
yönetici
nascent
Cinsiyet:
Vatanını Seven Görevini En İyi Yapandı®.
Yaş : 31
Kayıt tarihi : 27/01/09
Mesaj Sayısı : 233
Nerden :
Aşkın Doruğu (6 Kişilik) Vide
http://ultra.turkforumpro.net
MesajKonu: Aşkın Doruğu (6 Kişilik) Aşkın Doruğu (6 Kişilik) Icon_minitimeSalı Şub. 03, 2009 12:28 pm

Malzemeler
2 Soğan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pırasa
1,2 kg Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Et Suyu Tableti
1 Defne Yaprağı
1,3 kg Dana Fileto
500 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi
Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.
Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Aşkın Doruğu (6 Kişilik)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ŃǺ§Č€йŦ :: Genel Forum :: Bayanlar İçin :: kadınlar için Et-Balık-Tavuk -